Didactisch aanbod voor organisaties

Als Transformatie Academie werken we met een eigen didactisch concept gebaseerd op inzichten rondom diepgaand leren, blended learning (combinatie van fysieke en digitale begeleiding) en leren van en met elkaar. Daarom starten we altijd vanuit de praktijkvragen van deelnemers en richten we ons op wat voor hen nu urgent en belangrijk is. De focus ligt op de Hoe vraag; niet wat moet ik doen, maar hoe doe ik dat in de praktijk. Omdat dit didactische concept een belangrijke bijdrage levert aan de beweging van leren/veranderen naar transformeren in het publieke domein, delen we ons concept met andere non- profit opleidingsorganisaties en koepelorganisaties. Dat doen we in de vorm van leernetwerken.

Didactisch concept

Leren van en met elkaar

  • Interactie & afwisseling
  • Veilige experimenteeromgeving

Van Wat naar Hoe

  • Starten vanuit een eigen praktijkvraag
  • Keuzevrijheid

Diepgaand
leren

  • Verlengd leerproces met omgekeerde rollen: docent als leercoach en deelnemer aan het stuur
  • Blended leren: fysiek en digitaal

Aanbod voor koepelorganisaties en opleidingsinstituten

Didactische ondersteuning

Wil je als koepelorganisatie of non-profit opleider voor het publieke domein een leernetwerk opzetten, effectieve opleidingsprogramma’s ontwerpen of je bestaande programma’s tegen het licht houden? Wij helpen je er graag bij.

Programma op maat

Wil je een opleidingsprogramma ontwikkelen rondom een specifieke transformatieopgave? Of rondom een rol in het publieke domein die verandert als gevolg van externe, maatschappelijke of digitale ontwikkelingen of verandering in wet- en regelgeving? Wij kunnen zowel zorgen voor een programma in combinatie met een train de trainer van begeleiders/trainers als voor de uitvoering/begeleiding van deelnemers.

Leernetwerken

Wil je de opzet van een leernetwerk rondom een transformatiethema of ontwikkeling faciliteren? Wij kunnen je helpen met programma’s, werkvormen en/of begeleiding van het leren van en met elkaar.

Neem direct contact op